Världens bärkassar

bärkassarKombinationen av olika bärkassar i världen är näst intill oändlig. Plast, papper, med handtag, utan handtag. Sen har nästan varje affär sina egna färger på sina bärkassar, ICA har rött och vitt och Konsum hade grönt och orange. Rött verkar vara den populäraste färgen som används i Sverige, förmodligen för att rött på bärkassar drar blickar till sig och som alla vet så är bärkassar en affärs näst bästa reklamsätt. Ljusa, grälla färger är de som drar blickar till sig och därför de bästa att använda. Det finns ju de affärer som använder svarta bärkassar, men det är oftast platser som inte behöver reklam på det traditionella sättet. Frisörer som får sin bästa reklam från kunder som berättar för sina vänner, affärer med vuxenleksaker som det krävs viss diskretion hos och liknande. Dessa kassar brukar vara väldigt smakfullt dekorerade med företagets namn i en diskret färg, så som silver eller vitt, vilket får dom att se ganska moderna och stilrena ut. Men det är, så klart, viktigt för varje företag att sätta sin prägel på sina bärkassar så att det inte kan vara något misstag om vart ifrån den kom när människor på stan senare får syn på den.